Guangzhou Evergrande – Eastern, uppföljning

Matchen tog alltså plats igår med fler poliser än bortafans på plats, trots rykten på sociala medier om att anställda vid vissa GZ-baserade företag skulle lockas att fylla bortasektionen mot ersättning av middag och Eastern-tröjor.

Evergrande dominerade, som väntat, direkt från avspark och då Eastern reducerades till 10 man redan efter 4 minuter när Wong Tsz-ho agerade extramålvakt och stoppade ett skott med handen och Ricardo Goulart satte den efterföljande straffen, var frågan inte längre om gästerna skulle ta en bragdpoäng med sig tillbaka till Hong Kong utan hur stor deras förlustmarginal skulle bli.
Det tog bara dryga halvtimmen för hemmalaget att ta en tremålsledning, trots att Alan fått se sin straff räddad av Yapp efter en skrattretande ansats på Evergrandes andra straff i matchen.
Efter 33 minuter befästes Easterns öde då den australiensiske domaren visade skrämmande dålig känsla för matchen och visade Wong Chi-chung det gula kortet för andra gången, trots att inget av dem såg solklart ut. Efter det var frågan plötsligt om det skulle bli tvåsiffrigt eller inte, oavsett så lyckades Eastern ta sig till halvtid utan att släppa in några fler mål.

Inom ett par minuter av andra halvlek hade Evergrande både utökat ledningen och fått ett mål bortdömt. Det var full fart framåt för jättarna i jakt på fler mål men matchen var inte mer upphetsande än andra gånger en storklubb kör över en mindre motståndare. Till slut skrevs resultatet till 7-0.

Evergrande var imponerande när de hanterade matchen, utifrån de förutsättningar som fanns, både hänsynslöst och professionellt. Eastern kämpade så gott det gick men ställda mot den kvalitet som framförallt motståndarnas brasilianska stjärntrio (Ricardo Goulart, Alan och Paulinho) besitter så hade matchen förmodligen sett ungefär likadan ut, med eller utan röda kort.

Det mest intressanta som hände var egentligen i andra halvlek då Alan föll efter en hård men schysst tackling och vädjade om ytterligare en straff. Alan ställde sig på knä, vände sig mot domaren och vinkade efter signal innan han åter föll till marken och, skrikande, rullade åt tre olika håll trots att han, ganska uppenbart, inte var skadad. Med tanke på straff-debaclet i första halvlek skulle brassen haft en rätt pinsam kväll, om det inte varit för att han även gjorde matchens snyggaste mål (en fin vändning in i banan och ett stenhårt skott från utanför straffområdet till 5-0). Nu kunde Alan ändå lämna planen med högburet huvud.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s