AFC Champions League, östra divisionen

Här har jag skrivit korta sammanfattningar på tisdagens och onsdagens veritabla målorgie i östra sektionen av AFC Champions League med länkar till mer utförliga rapporter och videoklipp med målen.

Muangthong United (THA) – Kashima Antlers (JAP) 2-1

De thailändska mästarna Muangthong United, kanske mest kända i Europa för Robbie Fowlers spel i klubben 2011, fortsätter sin färd mot toppen i raketfart. Klubben, som bildades så sent som 1989, tog sin första ligatitel redan under debutsäsongen i högstaligan 2009, sin fjärde förra året, och lyckades bärga sin första seger någonsin i AFC Champions League mot trean i förra säsongens J-League, Kashima Antlers, som dessutom tog hem silvret i klubblags-VM så sent som i december efter finalförlusten i förlängning mot Real Madrid.
Stor dramatik utspelades på Supachalasai National Stadium, strax bakom MBK i centrala Bangkok, när Yuma Suzuki rullade en straff utanför i matchminut 84 och före detta Newcastle- och Deportivo la Coruna-spelaren Xisco satte segermålet i öppen kasse under matchens sista skälvande sekunder. Spanjoren skickade med detta upp sitt lag i ledning i gruppen med fyra poäng, en före just Antlers som i första omgången besegrade Ulsan på hemmaplan.

http://www.foxsportsasia.com/football/afc-champions-league/news/detail/item607627/muangthong-united-make-history-four-talking-points/

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/904097

http://www.mtutd.info/about-mtutd

Ulsan Hyundai (KOR) – Brisbane Roar (AUS) 6-0

De koreanska värdarna Ulsan Hyundai, som fick en plats i Champions League då ligatvåan Jeonbuk Hyundai(!) Motors varit inblandade i en mutskandal från 2013, gjorde processen kort med sina australiska gäster. 3-0 efter 34 spelade minuter, till slut förnedrande 6-0 och fyra olika målskyttar placerar Ulsan på tredje plats i gruppen efter två omgångar (de förlorade första matchen borta mot Kashima Antlers med 2-0) och Brisbane sist på en poäng utan att ha gjort ett enda mål (0-0 hemma mot Muangthong United i första).

http://www.foxsportsasia.com/football/afc-champions-league/news/detail/item607042/ulsan-reduce-roars-cl-challenge-whimper/

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/904095

Urawa Red Diamonds (JAP) – FC Seoul (KOR) 5-2

J-Leagues vinnare från förra säsongen, Urawa Red Diamonds, säkrade sin andra raka storseger i årets Champions League (efter 4-0 mot Western Sydney i Australien) när man tryckte till koreanska FC Seoul med hela 5-2. 2-0 redan efter 11 minuter men en vacker frispark från den tidigare Arsenal-forwarden Park Chu-Young i den trettonde väckte liv i matchen. Åtminstone i två minuter för redan efter kvarten spelad var Reds åter i tvåmålsledning, en ledning som var uppe i 5-1 lagom till pausvilan. Gästerna snyggade till siffrorna en gnutta på övertid men hemmalaget kunde enkelt befästa sin ledning i gruppen före FC Seouls banemän från omgång ett, Shanghai (1-0 till kineserna på bortaplan då).

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/904117

http://www.foxsportsasia.com/football/afc-champions-league/news/detail/item259202/five-star-diamonds-hammer-seoul/

Shanghai SIPG (KIN) – Western Sydney Wanderers (AUS) 5-1

André Villas-Boas Shanghai SIPG följde upp 1-0 borta mot Seoul med en promenadseger hemma mot Western Sydney Wanderers, som inlett som slagpåse i gruppen med 0-4 hemma mot Urawa och nu 1-5 i Kina. Segerskytten mot Seoul, storstjärna nummer ett: Hulk, nickade in 1-0 redan efter två spelade minuter och världens bäst betalde spelare, storstjärna nummer två: Oscar, sköt 2-0 en kvart senare. Wanderers hann spräcka både sin egen, och Australiens, Champions League-nolla för säsongen och släppa in ytterligare ett mål innan SIPGs tredje brasse, Elkeson, slog in 4-1 efter 27 minuter. Med 15 minuter kvar av ordinarie tid fastställdes slutresultatet och SIPG har, tillsammans med Red Diamonds, kopplat greppet om slutspelsplatserna. Wanderers ser å sina sida ut att få slåss med Seoul om att undvika jumboplatsen.

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/902853

Suwon Bluewings (KOR) – Guangzhou Evergrande (KIN) 2-2

Koreanska cupmästarna Suwon Bluewings tog ledningen både en och två gånger hemma mot favoriten Guangzhou Evergrande, som dock lyckades kvittera precis lika ofta. Det var idel brassar i målprotokollet, 1-0 Santos, 1-1 Ricardo Goulart, 2-1 Johnathan och 2-2 Alan. Förra omgångens 7-0 seger hemma mot Eastern SC gör så att Evergrande behåller tätplatsen i gruppen före just Bluewings som spelade sin andra raka oavgjorda match (1-1 mot Kawasaki Frontale i Japan i första).

http://www.foxsportsasia.com/football/afc-champions-league/news/detail/item259571/suwon-and-evergrande-share-the-spoils/

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/904137

Eastern Sports Club (HKG) – Kawasaki Frontale (JAP) 1-1

Hong Kong-mästarna, Eastern Sports Club, återupprättade sin heder efter 0-7 mot Guangzhou Evergrande i Kina förra veckan med en stark poäng hemma mot sina japanska gäster, Kawasaki Frontale. Tvärtemot första matchen var det Eastern som fick med sig en tidig straff tillsammans med ett rött kort för motståndarna denna gång, 1-0 efter 13 minuter och en man mer gav nykomlingen vittring på sin första trepoängare någonsin i turneringen. Frontale lyckades dock kvittera i den andra halvleken trots sitt decimerade antal och, för andra gången på lika många matcher, spela 1-1 (hemma mot Suwon Bluewings i omgång ett) efter att gästerna dragit på sig ytterligare en utvisning i slutsekunderna. Eastern ligger i och med detta kvar på jumboplatsen, poängen bakom såväl Frontale som Bluewings.

http://www.foxsportsasia.com/football/afc-champions-league/news/detail/item259675/eastern-sc-earn-first-point-against-kawasaki/

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/904136

Gamba Osaka (JAP) – Jeju United (KOR) 1-4

Jeju United åkte till Japan för att reparera skadan efter 0-1 hemma i Korea mot Jiangsu Suning senast. Uppdraget utfördes med bravur efter att besökarna chockat sina värdar, Gamba Osaka, med 2 mål på lika många minuter precis före paus. Ledningen utökades kort efter vilan och även till hela 4-0 i mitten av den andra halvleken. Gamba, som vann komfortabelt (3-0) på bortaplan mot Adeleide United, i sin första match, fick till ett tröstmål med bara minuter kvar men fick ändå se sig passerat av Jeju, som tog klivet upp på andra plats i gruppen.

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/904159

http://www.foxsportsasia.com/football/afc-champions-league/news/detail/item607950/powerful-jeju-sink-gamba-in-suita/

Jiangsu Suning (KIN) – Adelaide United (AUS) 2-1

Den forne Shaktar Donetsk forwarden Alex Teixeira såg med 2 mål till att Jiangsu Suning tog ledningen i gruppen med 6p efter två uddamålssegrar (bortaseger med 1-0 mot Jeju United). Brassen slog in ledningsmålet efter en knapp kvart och ökade på i den 72:a minuten, australierna lyckades peta in sitt första mål i årets turnering (0-3 förlust hemma mot Gamba Osaka i premiären) på övertid men frågan måste ställas om inte A-League är på väg att lämnas i kölvattnet av de kinesiska, koreanska och japanska ligorna. 2-20 totalt för de tre australiska klubbarna efter 2 omgångar är högst oroande siffror. Samtidigt verkar inget kunna stoppa de kinesiska brasse-importerna, som stod för 7 av 9 mål gjorda av kinesiska lag i omgång två.

http://www.foxsportsasia.com/football/afc-champions-league/news/detail/item607964/jiangsu-suning-win-to-head-acl-group-h/

http://www.the-afc.com/afc-champions-league-2017/match-report/competition/605/season/2017/matchid/902859

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s