Shanghai (igen) Shenhua – Tianjin Quanjian 1-1

Ny dag, ny match i Shanghai. Denna gång var det Shenhua som, under ledning av Gustavo Poyet, taog emot Fabio Cannavaros nykomling Tianjin Quanjian. I fokus, såklart, Carlos Tevez. Nyförvärvet från Boca Juniors fick en strålande start på sitt Kina-äventyr med ett mål, och ett finger med i de övriga tre, i premiärsegern med 4-0 mot Jiangsu Suning men det har skrivits mycket om att argentinaren, precis som i praktiskt taget alla andra klubbar han tillhört, haft svårt att anpassa sig till livet i Shanghai och det kinesiska köket. Detta har förnekats av folket runt Tevez och världens, enligt ryktet, bäst betalda fotbollsspelare borde inte ha svårt att få tag i vilken mat han än vill i en av världens mest internationella städer. Övriga intressanta namn i laguppställningarna: Fredy Guarín i Shenhua, Alexandre Pato och Axel Witsel i Quanjian.

Quanjian började starkt och matchen hade varit jämn när Shenhua borde fått ett rött kort efter drygt 20 minuter. Pato rann igenom till ett friläge från mittlinjen men bollen på väg fram till honom slogs undan med en hand. Domaren kanske hade Quanjians första match, där Pato i 2-0-förlusten mot Guangzhou R&F lyckades missa fyra frilägen, på näthinnan och därför inte bedömde det som en riktigt målchans. Bara minuter senare reducerades ändå hemmalaget till tio man efter att Qin Sheng sänkt Axel Witsel med en elak och avsiktlig stämpling inför en offensiv hörna. Strax efteråt ville hemmalaget få Geuvanio utvisad efter en ful spark, gult kort såg dock korrekt ut, och ett storbråk bröt nästan ut. Tyvärr var det inte mycket annat som hände under 45 ganska tråkiga minuter fotboll.

Med undantag för en situation efter ungefär 20 minuter av den andra halvleken, där Shenhua tilldelades en frispark i hyfsat läge trots att bollen gick till en egen spelare som kom helt fri och borde lämnats fördel, fortlöpte matchen på ungefär samma sätt fram till sista kvarten, men sedan tog det fart. Det hela började med att bollen, något turligt, nådde fram till colombianen Moreno som smällde till med vänstern, målvakten fick en hand på bollen men var inte en nära att styra den utanför stolpen utan fick istället se den borra sig in uppe vid krysset till 1-0. Knappa fem minuter senare satte Witsel, som där emellan hunnit komma undan med en varning när han egentligen borde visats ut för en ful kombination av obstruktion och armbåge, kvitteringen med en skicklig volley på hörna. Slutligen så lyckades Pato, återigen, bli stor syndabock när han dundrade en straff långt över efter 87 minuter. Viss rättvisa skipades visserligen eftersom det var en horribelt dömd straff för något domaren lyckades uppfatta som hands, men det var svårt att inte tycka synd om Pato när han fick tröstande kramar av lagkamraterna.

Båda lagen har satsat högt med profilstarka värvningar men idag såg de båda ut att ha en bra bit upp till topplagen, oavgjort var fullt rättvist eftersom inget av lagen förtjänade att vinna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s