Grupp E: Ulsan Hyundai – Muangthong United

Muangthong United, som överraskande ledde Grupp E med fyra poäng efter två spelade matcher, åkte till Korea för att möta Ulsan Hyundai. Mindre överraskande var att hemmalaget tog tag i taktpinnen från start med hög press som gjorde det svårt för thailändarna att få till något ordnat spel. Det var mest långa bollar på Xisco, som blev mycket isolerad i Totchtawan Siripans raka och defensivt fokuserade 4-5-1-system, vilket lät Ulsan komma i våg efter våg med sina tre offensiva mittfältare, väl understödda av offensivt lagda ytterbackar. Trots detta så kunde Muangthong se till att stänga de centrala delarna av planen och tvinga ut Ulsan mot flankerna. Begränsade till inläggsspel så lyckades koreanerna endast hitta in bakom gästernas stabila mittbackspar, Célio och Naoaki Aoyama, en gång i den första halvleken. Då missade Kim In-Sung dock nästan bollen med öppet mål och inhoppande vänsterbacken Peerapat Notchaiya hann avstyra och se till så att 0-0 stod sig fram till paus.

Ulsan kom ut till den andra halvleken i ett rasande tempo men allt gick fortfarande via kanterna, framförallt genom kroaten Mislav Oršić, och inläggen togs enkelt om hand av Célio och Aoyama med nästan italiensk säkerhet innan de nådde Oršićs landsman Ivan Kovacec i mitten. Ju längre målen uteblev, desto större blev gästernas självförtroende och efter timmen spelade vågade de flytta mittfältet allt högre upp i omställningsspelet. Den förre Manchester City-anfallaren (ett Man City under thailändskt styre vid tillfället bör understrykas) Teerasil Dangda sprang sig fri men fick se Kim Hong-Dae avstyra till hörna med kvällens räddning i den 66:e minuten. Kovacec, som gjorde ett mål på vad som kändes som hundra lägen i Ulsans 6-0-seger mot Brisbane senast, blev utbytt mot australiern Dimitri Petratos efter 78 minuter utan att ens ha fått chansen att missa en enda gång.

Matchen, som på alla sätt påminde om Sveriges bragdpoäng mot Argentina i VM 2002 med Muangthong i rollen som Sverige, slutade mållös (Muangthongs andra raka sådana bortamatch i Champions League) efter att inhopparen Lee Yong-Yae missat ett jätteläge för Ulsan i slutsekunderna. Detta betyder att Muangthong är fortsatt obesegrade och håller Ulsan bakom sig men lämnar över ledningen i gruppen till Kashima Antlers som slog Brisbane Roar hemma i Japan med bekväma 3-0. Australierna har nu 0-9 och en poäng efter halva gruppspelet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s