Grupp G: Guangzhou Evergrande – Kawasaki Frontale

Jag missade de första 27 minuterna, och därmed Alans 1-0 mål med bara sekunder, av matchen mellan Guangzhou Evergrande och Kawasaki Frontale eftersom de överlappade med slutet av Ulsan – Muangthong och kom in lagom till att Zheng Zhi missade chansen att sätta tvåan i ett friläge. 3 minuter senare hade Evergrande dessutom haft en boll i ribban och Alan misslyckats med att runda målvakten i ytterligare ett friläge. Giganterna från Kanton såg ut vilja göra processen kort med sina Japanska besökare och startelvan, med de brasilianska pjäserna Alan, Ricardo Goulart och Paulinho före portugisen Ricardo Carvalho, skvallrade om att det var på anfallsvägen man skulle säkra sina tre poäng. Intensiteten mattades av lite mot slutet och uddamålsledningen bestod till halvtidsvilan.

Guanghzou tog vid där de slutade före paus och gick för ett avgörande från första spark men Frontale är inget strykgäng och chanser dök upp i planens båda ändar. Ju längre matchen led desto mer tog dessutom gästerna för sig, samtidigt som Guangzhou blev mer och mer rädda om sin bräckliga ledning. I minut 71 trodde sig Yū Kobayashi skicka in kvitteringen men han fick se sitt skott ta ungefär så långt på in på insidan av stolpen och ut igen som det bara går. De sista tio-femton minuterna var matchbilden raka motsatsen till första halvlek, spel mot ett mål med Frontale som anfallande lag. Två minuter in på förlängningen så fick man till slut lön för mödan när Yu Hanchao lyckades med konststycket att hoppa in på en höjdboll och slå bort bollen först med vänstra och sedan högra armen. Domaren pekade på straffpunkten och därifrån kunde sedan Kobayashi säkert, till slut, få sitt kvitteringsmål när han skickade målvakten åt höger och slog bollen högt, mitt i målet till 1-1. Välförtjänt sett till Frontales avslutande 20 minuterna, även om Guangzhou var det bättre laget över 90 och lär banna sig själva över det faktum att de inte lyckades avgöra redan i den första halvleken.

Resultatet innebär att Evergrande, trots att Johnathan lyckades avgöra med 1-0 i minut 78 för Suwon Bluewings borta mot Eastern SC i Hong Kong, behåller ledningen i Grupp G före Sydkoreanerna på målskillnad (+7 mot +1), båda lagen har 5 poäng efter 3 matcher och är med det 2 poäng före Frontale och 4 före Eastern.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s