Jiangsu Suning suveräner i annars tajta grupp H

Jiangsu Suning, som ser ut som ett helt annat lag i AFC Champions League än de gör i det inhemska ligaspelet (1 ynka poäng på fyra matcher) fick en drömöppning hemma mot Gamba Osaka när gästernas lagkapten Yasuhito Endo drällde bort bollen till Alex Teixeira som sprintade förbi den återstående försvararen och dunkade in 1-0 i taket bakom Masaaki Higashiguchi efter bara två spelade minuter. Mindre än fem minuter senare var det dags igen, ett inspel från Teixeira nådde turligt fram till Ramires som kunde språngnicka in tvåan. Jiangsu tog den bjudna tvåmålsledningen och la sig på kontring, Gamba hade allt bollinnehav (74% efter 22 minuter) men också förtvivlat svårt att skapa målchanser. Som väntat blev det också Jiangsu som lyckades öka på några minuter föra paus när Teixeiras fina frispark nådde Hong Jeong-Ho, vars nick var ännu finare och dalade in nät bakom Higashiguchi. Värdarna joggade bekvämt mot slutspel och in till halvtidsvila med bara 28% bollinnehav, samtidigt som gästerna inte lyckats omsätta sitt massiva övertag av detsamma i ett enda avslut mot mål.

Den andra halvleken så i stort sett identisk ut, Gamba lyckades visserligen få iväg ett farligt skott utifrån efter en hörna femton minuter in men det var fortfarande Jiangsu som såg farligast ut, de gånger de fick chansen att gå till anfall utan att lämna några luckor bakom sig. De få gånger som hemmalaget såg ut att ha tappat lite i positionerna saknade Gamba ändå kvaliteten att utnyttja ytorna som uppstod.

Samtidigt Jiangsu gjorde processen kort med sina Japanska gäster så stod Adelaide United för en jätteskräll när man besegrade Jeju United med 3-1 i Korea. Kim Jae-Sungs tidiga ledningsmål stod sig bara i en minut innan Jeju kunde kvittera genom Magno Cruz men ett mål vardera för Dylan McGowan och Riley McGree i den andra halvleken tog australierna från sista till andra plats i gruppen. Resultaten innebär både att Jiangsu säkrat förstaplatsen och att kampen om den andra slutspelsplatsen är vidöppen med två omgångar kvar.

Ställningen i grupp H efter fyra matcher:
Jiangsu Suning       12p      +6
Adelaide Utd              4p      -2
Jeju Utd                        4p        0
Gamba Osaka            3p      -4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s