Ensidig målproduktion i grupp G

Varken Kawasaki Frontale eller Guangzhou Evergrande lyckades spräcka nollan i Japan. Det var Frontales fjärde och favoriternas Evergrandes, som vann öppningsmatchen hemma mot Eastern, tredje raka kryss i AFC Champions League.
Suwon Bluewings, å sin sida, välkomnade Eastern SC med varma servetter i Korea och tog kontroll över skeendena från första början. Trots några kvalificerade chanser tog det 37 minuter innan hemmalaget tog ledningen och Ko Seung-Beoms inlägg till Yeom Ki-Hun, som kunde knoppa in ettan i öppen kasse, blev den första halvlekens enda mål. Ko själv satte sedan dit tvåan bakom en chanslös Yapp Hung-Fai med en strålande volley från strax utanför straffområdet på ett inlägg från Lee Yong-Rae i matchminut 63. Målet tog helt knäcken på Eastern och Chan Yuen-Tings gäng rasade ihop helt och i minut 72 bytte Bluewings in brassen Johnathan som behövde blotta fyra minuter och två chanser för att sätta dit två riktiga läckerbitar. Ko ville inte vara sämre utan drog till med ytterligare ett distinkt avslut efter bara tre minuter till. Eastern såg förvirrade och precis så oerfarna ut, som de faktiskt är på den här nivån även om Ju Ying-Zhi, strax efter Kos andra, var en tånagel ifrån att nå ett hårt inspel och peta in ett tröstmål i ett av matchens lätträknade Eastern-anfall. Sedan verkade Bluewings tycka att det räckte och 5-0 stod sig matchen ut, därmed går Bluewings upp i topp i gruppen medan Eastern, och deras succétränare, får vänta ytterligare på sin första Champions League-seger någonsin.

Ställningen i grupp G efter två tredjedelar av gruppspelet:
Suwon Bluewings                       8p        +6
Guangzhou Evergrande          6p        +7
Kawasaki Frontale                     4p        0
Eastern SC                                     1p        -13

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s