Luneng i topp i haltande tabell

För Shandong Luneng handlade mötet med gästande Beijing Gouan om att börja vinna igen, efter sina första tappade poäng för säsongen i förra veckans möte med Shanghai SIPG. Graziano Pellè hade alla möjligheter att ge sitt lag en drömöppning men sköt först en straff utanför i den femte minuten och sedan ett nytt kanonläge över bara sju minuter senare. Däremellan hade Gouans Burak Yılmaz hunnit med att missa en nick på en fin frispark åt andra hållet. Chanserna fortsatte att komma i strid ström, framförallt för Luneng och allt som oftast med Pellé som avslutare, ändå dröjde det till den 38:e minuten innan Wu Xhinghan spräckte nollan med ett hårt skott utifrån. Efter ledningsmålet föll tempot och hemmalaget kunde med god kontroll ta med sig sin uddamålsledning in i paus.
Den andra halvleken var jämnare. Gouan såg ut att ha kvitterat i den 62:a minuten när Wang Dalei i Lungeng-målet var helt överspelad, dessvärre för gästerna gick skottet stenhårt och klockrent i stolpen och ut igen. Matchen var öppen och underhållande med chanser i båda ändar och med femton minuter kvar av ordinarie tid trodde huvudstadslaget att det var deras tur att få pröva lyckan ifrån straffpunkten. Domaren tolkade dock situationen annorlunda och dömde frispark för hands på den anfallande spelare som knuffats in i bollen. Gouans spelare vädjade för döva öron om att Shi Zhenlu skulle diskutera saken med sin assisterande domare och efter den uteblivna straffen kom deras kvitteringsjakt av sig. Luneng bärgade tre viktiga och imponerande poäng och gick, åtminstone till dess att Guangzhou R&F möt Tianjin Teda imorgon, upp i serieledning.

I Tianjin återvände Hulk från skada när Shanghai SIPG besökte Quanjian. Den store brassen kunde haft större lycka i sin comeback och missade chansen att utöka den ledning Wu Lei gett SIPG i den första halvleken, när han brände en straff i minut 49. Istället fick hans landsman Pato äntligen spräcka sin målnolla i CSL när han 10 minuter senare fastställde slutresultatet till 1-1. En skön omväxling för Quanjians profilvärvning, som varit annars mest fått agera syndabock efter flytten till Kina.

I tabellens lägre regioner tog Henan Jianye emot vårens AFC Champions League-dominanter Jiangsu Suning. Hemmalaget hade, inför mötet, två poäng och gästerna bara en. Båda lagen får fortsätta vänta på säsongen första ligaseger efter att kameruniern Christian Bassogog gett Henan en tidig ledning och Ramires utjämnat med dryga tio minuter kvar.

I dagens tidiga match svängde det ordentligt mellan Changchun Yatai och Shanghai Shenhua (utan Carlos Tévez). Fredy Guarín öppnade målskyttet för gästerna och Odion Ighalo vände med två mål för hemmalaget innan mål från Cao Yunding och Giovanni Moreno såg till att Shenhua ändå fick med sig alla tre poängen hem till Shanghai. Changchun är i och med detta fast förankrade på jumboplatsen med bara en poäng på fem matcher.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s