Vad har hänt i CSL sen sist?

Efter en intensiv månad med tentor och deadlines för grupparbeten så har jag äntligen en stund över att skriva igen och jag tänkte då börja med en sammanfattning av vad som skett i den kinesiska superligan sedan mitt senaste inlägg. Då var drygt hälften av den femte omgången avklarad och Shandong låg i topp. Högst tillfälligt dock då Guangzhou R&F vann rundans avslutande match och återtog serieledningen. R&F höll undan även i nästa omgång med en seger borta mot Jiangsu men har sedan dess endast skrapat ihop 2 ynka poäng på 4 matcher. Det har öppnat upp för lokalrivalen, Guangzhou Evergrande, som i skrivande stund är uppe i sex raka segrar, att inta sin sedvanliga förstaplats. 2 poäng där bakom hittar vi den förväntade huvudutmanaren om titeln, Shanghai SIPG, som höll helt jämna steg med Evergrande fram till ett kryss borta mot Chongqing i omgång 7. SIPG vann idag bortaderbyt mot Shenhua med 3-1 efter två sena mål, Shenhua som ligger fast förankrat i mitten av tabellen och har en hängmatch efter att mötet med Shandong i den sjunde omgången skjutits fram till den 19 september p.g.a. reparationer till följd av en omfattande brand inuti Shanghaiklubbens Hongkou Stadium. Shandong är med den matchen till godo i allra högsta grad inblandad i jakten på en plats i nästa år AFC Champions League, endast en poäng bakom R&F, två bakom Hebei och sex bakom SIPG.
I andra änden av tabellen lyckades Jiangsu förra veckan bli den sista klubben att notera en seger i årets CSL, trots att man vann 5 av de 6 matcherna i ACLs gruppspel, hemma mot just Shandong men efter förlusten igår mot Evergrande i Guangzhou så föll laget tillbaka ner på jumboplatsen. Det ser dock kanske lite värre ut än var det egentligen är för Jiangsu, fyra av de andra lagen i bottenträsket gör upp i omgångens sista två matcher imorgon och det är ett riktigt getingbo där bara 3 poäng skiljer Jiangsu från nian Chongqing.

I veckan spelas de första mötena i ACLs åttondelsfinaler och jag ska åtminstone försöka skriva om ett par av dem så håll utkik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s