Inför kvällen ACL

Den östasiatiska delen av ACL-slutspelet drar igång ikväll när Guangzhou Evergrande tar emot Kashima Antlers och, med avspark en halvtimme senare, Kawasaki Frontale gästar Muangthong United i Bangkok.

I den första matchen håller jag Evergrande som favoriter, såväl i kvällens möte som i utsikterna att ta sig till kvartsfinal. Kineserna slutade visserligen tvåa i sin grupp bakom Kawasaki men endast då japanerna gjorde fler bortamål i inbördes möten med Evergrande. Kanton-klubben har dessutom hittat formen ordentligt i ligaspelet med sex raka segrar, medan Antlers kommer till spel med två raka hemmaförluster i J-League.

Matchen i Thailand känns mer oviss även om Muangthong ser ut som klara underdogs vid första anblicken, efter 2-3 hemma mot Port FC i onsdags och samma resultat mot Ubon UMT i lördags så är plötsligt inte SCG Stadium den ointagliga borg den kändes som i början av säsongen. Då Kawasaki dessutom har med sig tre raka segrar i ligaspelet borde det inte vara något snack men Muangthong har frodats när de sluppit favoritstämpeln i ACL och en överraskning vore kanske egentligen inte något jätteöverraskning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s