Muangthong United – Kawasaki Frontale, en match med två ansikten

Det hela började i ett rasande lågt tempo, fokus från båda håll såg ut att ligga på att inte förlora matchen. Frontale rullade lugnt boll i speluppbyggnaden och Muangthong var fast beslutna att inte tappa sina försvarspositioner. Det tog 22 minuter innan vi fick se ett hyfsat läge när Rhayner kom loss i straffområdet men fick se avslutet täckas av landsmannen Célio. Brassen fick ett par minuter senare ytterligare ett läge, denna gång ännu bättre, men det tama avslutet vållade inte Kawin Thammasatchanon i målet några som helst problem. Matchen såg äntligen ut att öppna upp sig lite i takt med att japanerna kom i i den och ökade tempot något men snart var det tillbaka till långsam sidledsfotboll där inget av lagen visade några intentioner att skapa målchanser.
I den 38:e minuten blev Chanatip Songkrasin helt ensam i straffområdet men skickade bollen långt över Jung Sung-Ryongs ribba. Efter det hände ingenting och 0-0 i halvtid såg ut att vara skrivet i sten men som en blixt från klar himmel skapade Teerasil Dangda lite utrymme åt sig själv strax utanför straffområdet och såg med ett distinkt skott lågt intill den bortre stolpen till att värdarna kunde gå till pausvila i uddamålsledning.

Målet gav tillbaka det självförtroende som Muangthong tappade i förra veckans dubbla ligaförluster och laget så fast beslutet ut att öka på sin ledning i början av den andra halvleken. Efter bara 4 minuter nådde en fin frispark Célio men mittbacken lyckades nicka bollen utanför från sin position inuti målområdet. Hemmalagets entusiastiska anstormning fortsatte i några minuter till innan Frontale hittade tillbaka in i spelet men det var nu mycket öppnare spel och fler chanser skapades åt båda håll på den första kvarten efter paus än på hela den första halvleken.
I minut 66 nickade inhopparen Yu Kobayashi in en hög boll i straffområdet, Naoaki Aoyama nådde inte fram och bollen hamnade hos Kengo Nakamura som tog ned den och placerade in 1-1 ensam med Kawin. Muangthongs rop på hands föll för döva öron och bara tre minuter senare slog Kobayashi till själv med en magnifik volley till 1-2.
Hemmalaget lät sig inte nedslås utan inledde omgående jakten på ett kvitteringsmål, Célio fick ytterligare ett läge i målområdet på en hörna och denna gång gick nicken på mål men Jung kunde enkelt avstyra. Thailändarna gjorde ett tappert försök men lämnade sig blottade bakåt och Kobayashi kunde göra sin andra assist för kvällen när han i minut 89 hittade Hiroyuki Abe på den bortre stolpen. Med det målet ser Frontale ut att ha säkrat avancemanget redan efter halva dubbelmötet.

I kvällens andra match tog Guangzhou Evergrande en planenlig seger hemma mot Kashima Antlers. Matchens enda mål kom på en hörna som skarvades vidare till Paulinho, brassestjärnan hade bara att enkelt peta in bollen i det öppna målet och Evergrande får ta med sig en 1-0 ledning till nästa veckas returmöte. Den kinesiska klubben lär dock vara mycket missnöjda med att inte ha lyckats omsätta fler av sina många kvalificerade chanser i mål.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s