Kinesiskt derby i kvällens ACL

Idag spelas/spelades de två sista åttondelsfinalerna i AFC Champions League, den första sparkade igång redan klockan 15:00 lokal tid och slutade med en 2-0 seger för Jeju United hemma mot Urawa Red Diamonds efter att Marcelo Toscano skjutit in en nick i matchinledningen och Jin Seong-Wook fastställt slutresultat på en snabb kontring på övertid. Utan bortamål har Reds en brant uppförsbacke inför nästa veckas retur hemma framför den “Röda Väggen” i Urawa.

Vidare då till veckans sista match i turneringen, den kinesiska drabbningen mellan Shanghai SIPG och Jiangsu Suning. Tittar vi på den kinesiska ligatabellen så är det lätt att tro på en enkel seger för hemmalaget SIPG, som bara är två poäng bakom ledande Guangzhou Evergrande samtidigt som Jiangsu är tabelljumbo, men Jiangsu har samtidigt sett ut som ett helt annat lag i ACL-spelet och sprang hem sin grupp i ensamt majestät med 15 av 18 möjliga poäng. De har också visat tecken på förbättring i ligaspelet genom att spräcka segernollan med en imponerande seger mot Shandong Luneng för tio dagar sedan och sedan följa upp det med en knapp förlust i säsongens svåraste match på pappret (2-1 bort mot Evergrande). Att ta sig vidare till kvartsfinal är också, med största sannolikhet, Choi Yong-Soos enda chans att överleva nästa vecka som tränare för Jiangsu och om spelarna är beredda att ge allt för honom så kan det bli skillnaden mellan vinst och förlust. Å andra sidan slipper André Villas-Boas det vanliga angenäma problemet med att välja mellan Elkeson och Odil Akhmetov, då Uzbeken inte klassas som utlänning i AFC-turneringar, och därmed kan komplettera Hulk och Oscar med all övrig importerad kvalitet i truppen. Den brasilianska uppgörelsen, med två landslagsmän i vardera lag (Ramires och Alex Teixeira hos Jiangsu) är en extra krydda i en mycket lovande fotbollsafton.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s