Underhållande värre i Shanghai

Två jämna lag möttes i en match som, till skillnad från gårdagens möte mellan Muangthong och Kawasaki, startade med rasande intensivt spel. Så intensivt att Cai Huikang redan efter 9 minuter fumlade bort en enkel brytning till colombianen Roger Martínez som tog hand om bollen och hårt och vackert placerade in bollen vid stolproten till 0-1. SIPG styrde det mesta av spelet och bestämde tempot men Jiangsu är ett helt annat lag i ACL än CSL och såg ständigt farliga ut när det sydamerikanska anfallsparet Martínez – Alex Teixeira kontraslog och det låg mål i luften i båda ändar av banan. Efter en spelad halvtimme pekade den irakiske domaren på straffpunkten när Hulk tog sig fram i straffområdet och fälldes av en glidtacklande Li Ang. Hulk tog själv straffen och trots att Zhang Sipeng gick åt rätt håll sköt den kraftige brassen alldeles för hårt för att Jiangsu-målvakten skulle kunna avstyra. Matchen fortsatte på samma underhållande sätt och Hulk var nära att pricka in sitt andra mål med en stenhård volley i den 37:e minuten men denna gång hade Zhang inte hunnit undan ens om han försökt och kunde istället styra bollen över ribban. Det var två lag fullt fokuserade på att göra mål och i halvlekens sista skälvande minuter lyckades SIPG med just det. Återigen var det Hulk som iscensatte anfallet när han ställdes mot två försvarare djupt nere i straffområdet, gjorde några brassevickningar med fotleden och tog sig förbi och, mer eller mindre, sköt bollen via Odil Akhmetovs panna in i mål. Mycket skickligt av Uzbeken att reagera och lyckas styra in bollen i det tomma nätet. Hemmalaget var marginellt bättre under inledande de 45 minuterna men det kunde precis lika gärna stått 3-2 eller 3-3 som 2-1 i paus.

Den andra halvleken började precis som den första slutat, SIPG verkade tycka att en uddamålsledning var långt ifrån nog att ta med sig till returmötet och Jiangsu, speciellt genom Martínez, tog varje chans att gå fram när värdarna blottade si i jakten på ett tredje mål. Matchens stora profil var ändå Hulk, vare sig han spelade fram sina lagkamrater eller skapade ytor för att själv gå på avslut så var han fokuspunkten för allt som hände omkring gästernas straffområde. Men trots de två lagens ansträngningar stod sig 2-1 matchen ut, ett resultat som Jiangsu måste vara mest nöjda med. Det var den bästa match jag sett i ACL och jag ser fram emot nästa veckas avgörande möte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s