Evergrande och Frontale till kvartsfinal i AFC Champions League

Evergrande reste nordöst till Kashima med den mest ömtåliga av ledningar, efter att ha gjort matchens enda mål i det första mötet lagen emellan. Vetskapen om att ett bortamål skulle kunna knäcka Antlers fick ändå gästerna att inleda returen med full fokus på sitt eget spel och de såg klart farligare ut under matchens 20 första minuter.
Efter det började hemmalaget att hitta in i händelserna, man flyttade fram positionerna och skapade matchens första kvalificerade målchans när Shoma Doi läckert klackade fram bollen till Yuma Suzuki, som dock rullade bollen strax utanför stolpen, efter 25 minuter. Bara tre minuter senare spräckte Antlers i alla fall nollan när Pedro Júnior ensam tog sig an Evergrande-försvaret. Med imponerade styrka och balans tog sig brassen fram till en position lite utanför straffområdet och skickade snyggt upp bollen i det bortre krysset till 1-1 på aggregat. Trots några riktigt bra försök från hemmalaget att ta ledningen i dubbelmötet stod sig ändå resultatet till paus.

Andra halvlek började lovande med två lag som båda såg helt ointresserade ut av att låta matchen gå till förlängning och det tog inte lång tid innan Paulinho gav gästerna det så viktiga bortamålet (snälla FIFA, förbjud denna styggelse till regel) när han petade in bollen i öppet mål, framspelad av Alan. Matchen öppnades efter detta upp ytterligare när Antlers plötsligt var tvungna att jaga två ytterligare mål och blev mer sårbara för spelvändningar. Evergrande tog över mer och mer ju längre matchen led och hemmalaget trodde mindre och mindre på en mirakelvändning. Ett definitivt avgörande var nära att komma både en och två gånger men det var ändå Antlers som lyckades blåsa liv i matchen när Mu Kanazaki skickade en yttersida i mål via ribban i den 91:a minuten. Avslutning blev till en riktig pärs för de tillresta Evergrande-supportrarna men de fick ändå se sitt lag rida ut stormen och avancera till kvartsfinal.

 

Mindre än 10 mil västerut från Kashima tog Kawasaki emot Muangthong i kvällens andra match. Frontale hade med sig en bekväm 3-1 ledning ifrån bortamötet i Bangkok och hade innan halvtidsvilan utökat denna till hela 6-1 genom mål av Yu Kobayashi, Tatsuya Hasegawa och Eduardo Neto.
I den andra halvleken kunde Rhayner strö ytterligare salt i såren innan Teerasil Dangda nickade in ett tröstmål i slutskeded. Muangthongs framgångsrika ACL-äventyr fick ett tvärt stopp och Frontale säkrade enkelt avancemanget.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s