Bra och dåligt i Rajevacs Thailandsdebut

Milan Rajevacs första match som Thailändsk förbundskapten efter att ha tagit över efter Kiatisuk “Zico” Senamuang, som sade upp sig efter den (föga förvånande) amatörmässiga och respektlösa behandling han utsattes för av det Thailändska förbundets ordförande efter förlusterna mot Saudiarabien och Japan i VM-kvalet. Rajevac gav alla “slitna” Muangthong-spelare ledigt vilket öppnade upp för en, mer eller mindre, helt ny startelva i träningsmatchen borta mot Uzbekistan. Mest intressant, av förklarliga skäl: Thai-svenska vänsterbacken Kevin Deeromrams debut för sitt modersland. Den lovande 19-åringen, tackade nej till nytt kontrakt i Djurgården för en överraskande flytt till Ratchaburi Mitr Phol FC i Toyota Thai League i vintras, och är alltså bara sex månader senare thailändsk landslagsman.
Även Uzbekistan roterade och Guangzhou Evergrande-stjärnan Odil Akhmetov återfanns utanför matchtruppen.

Thailändarna såg ivriga ut att imponera på sin nye tränare och spelade med mer intensitet än kvalitet i den första halvleken. Det var helt jämnt och båda lagen skapade sin beskärda del målchanser, även om Uzbekerna totalt sett såg snäppet farligare ut. Det mest av gästerna anfallsspel byggdes upp på vänsterkanten genom tidigare nämnde Kevin och Bordin Phala. Trots mer än nog med chanser för att spräcka nollan åt båda håll stod sig 0-0 in i paus.

Den andra halvleken var långsammare än den första men i den 63:e minuten såg två inhoppare till att bryta dödläget för hemmalaget. Eldor Shomurodov kom loss på vänsterkanten och skickade in en låg boll till Temurkhuja Abdukholikov som smällde upp den i taket bakom Sintaweechai Hathairattanakool. Thailand flyttade fram positionerna men såg ofokuserat ut i de avgörande lägena, kanske på grund av avsparkstiden 20:00 som betyder 22 thailändsk tid. Det hela kulminerade när Teerathep Winothai (inbytt och fortfarande pigg) sprintade förbi det Uzbekiska försvaret med drygt tio minuter kvar och hittade Bordin med ett inlägg. Bordins sista ingripande i matchen blev dock en dråplig språngnick i rakt motsatt riktning från det öppna målet och vänsteryttern byttes ut direkt efter. Med bara sekunder kvar på övertiden avgjorde så Sardor Rashidov matchen definitivt när han tittade upp för inlägg, såg att Sintaweechai var lite felplacerad och läckert lättade in bollen vid den bortre stolpen till slutresultatet 2-0.

Trots att Rajevacs första test slutade i förlust har han mer positivt än negativt att ta med sig från kvällen. Ett, minst sagt, reservbetonat lag spelade helt jämnt och både Thitipan Puangchan och Kevin lär ha stärkt sina chanser till kommande matcher.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s