Tungt kryss i Beijing

Det var läge för Beijing Guoan att slå sig in i jakten på nästa års ACL-platser och läge för gästande Shandong Luneng att på riktigt bli en outsider till ligatiteln. Guoan tog tag i taktpinnen från start men det var Luneng som tog ledningen när en svag rensning till slut föll ner hos Graziano Pellè och italienaren, som haft förtvivlad svårt med målskyttet i CSL, dämpade bollen och sköt vackert in sitt tredje mål för säsongen från utanför straffområdet utan att ens låta den nudda marken emellan. Ledningen stod i sig drygt tio minuter innan Da Bun skickade iväg ett skott, som såg allt annat än otagbart ut för Wang Dalei men ändå letade sig in till 1-1 med 25 minuter spelade. Bara sex minuter efter det hittade Li Lei utrymme (med god hjälp av sagt försvarsspel) att nicka in 2-1 på en fint slagen hörna från Renato Augusto. Guoan såg sedan ut att ta med sig en ytterst välförtjänt ledning in i paus men efter en hörna kunde Papiss Cissé skicka in sitt 8:e mål för säsongen, med halvlekens sista spark, när Guoan-försvaret var halvvägs in i omklädningsrummet och lämnade senegalesen mol allena vid bortre stolpen.

Den andra halvleken saknade mycket av intensiteten från den första, speciellt från Guoan. Luneng var fortfarande nöjda med att ligga och vänta på kontringslägen men då hemmalaget såg mindre hungriga ut blev chanserna mer sällsynta i båda ändar. Luneng var disciplinerade och följde sin matchplan slaviskt. Guoan producerar stundtals riktigt underhållande fotboll och har inte tappat något i kvalitet efter försäljningen av Burak Yılmaz till Trabzonspor men har fortfarande problem med att omsätta den kvaliteten till reda poäng, trots att Yılmaz ersättare, Jonathan Soriano, är en långt mer användbar spelare för huvudstadsklubben. I slutändan var det två lag som inte ville förlora men min känsla efter matchen är snarare den av två lag som inte vann. Guoan sumpade ett gyllene läge att passera sina motståndare i tabellen och ett sent segermål av Gao Lin (följt av både 2- och 3-0 på övertid) mot Tianjin Teda betyder att Guangzhou Evergrande nu är utom räckhåll för Luneng i toppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s