Lite verkstad i Shanghai

Evergrande’s programenliga trepoängare mot Tianjin Teda igårkväll satte press på Shanghai SIPG inför kvällens möte med ett Tianjin Quanjian i storform. Gästerna hade dessutom stannat kvar och tränat i staden sedan torsdagens cup-möte lagen emellan. Matchen för tre kvällar sedan slutade i en förkrossande 4-0-seger för hemmalaget (som med det säkrade avancemang till semifinal via 4-3 på aggregat) men det skedde en del rotation i trupperna då och dagens möte hade lite med det att göra. Förutom den genomklappningen har Quanjian sett mycket starka ut med 5 segrar på sina 6 senaste ligamatcher. Under tiden har tillochmed Pato hittat formen och med 5 mål på de 5 matcher han spelat har brassen nu totalt gjort 11 mål på 18 ligamatcher. SIPG, å andra sidan, har bränt inte mindre än tre lägen att gå upp i serieledning och bara samlat ihop 4 poäng på lika många matcher. Därmed var det ett Fabio Cannavaro-lett bortalag med goda förhoppningar om att kunna ta sig upp 2 poäng bakom SIPG och 6 bakom Evergrande i toppen. Det var en kväll som lovade mycket men inte levererade någonting.

Som väntat dominerade SIPG bollinnehavet men Quanjian såg farliga ut på kontringarna och kunde, om det inte varit för en missriktad passning från Pato, tagit ledningen efter ungefär en kvart. I andra änden hade Wu Lei kommit helt ren med målvakten både en och två gånger efter en dryg halvtimme om det inte varit för väldigt svag tajming i löpningarna från den kinesiske stjärnan. När signalen för pausvila ljöd gav resultattavlans 0-0 en ganska träffande beskrivning av tillställningen.
Den andra halvleken var stöpt i samma form, bollinnehavet hade visserligen jämnats allteftersom i den första men det kändes som att Quanjians andel tog plats på egen planhalva och laget var fortfarande mer kontringsinriktat, samtidigt hade SIPG svårt att hitta vägar igenom det låga försvaret. Pato var visserligen nära att tysta hemmapubliken i den 82:a minuten men nicken på Mi Haoluns fint slagna inlägg gick utanför från nära håll och det här var en match som egentligen bara kunde sluta mållöst från och med den första sparken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s