Tvärstopp för R&F i Guizhou

Minst en segersvit skulle brytas när Guizhou Zhicheng välkomnade Guangzhou R&F för ett möte mellan två formstarka lag på söndagen. Värdarna hade tre och besökarna fyra raka segrar med sig och med 8 respektive 18 gjorde mål under dessa matcher (R&F hade dessutom lyckats klämma in en total 6-9-förlust i dubbelmötet i cup-derbyt mot Evergrande) så var förutsättningarna goda för en mycket underhållande eftermiddag.

Den sista tidens resultat manifesterade sig i gott självförtroende från båda sidor. Det var dock Guizhou som startade bäst med överväldigande bollinnehav och behärskat uppbyggnadsspel, därför var Rubén Castros 1-0-mål lika logiskt som det var vackert när Real Betis-lånet smekte upp bollen i krysset från utanför straffområdet i den 23:e minuten. Målet blev en väckarklocka för ett trögstartat R&F som omgående växlade upp i passningsspelet och flyttade fram positionerna. Guizhou behåll ändå lugnet och fortsatte spela sitt eget spel och efter att ex-djurgårdaren Sölvi Ottesen fällt Castro i ett farligt läge och dragit på sig sin andra varning i den 39:e minuten så såg hemmalaget ut att ha segern i en liten ask när domaren blåste för halvtid.

När matchen återupptogs såg R&F fast beslutna ut att inte låta sitt numerära underläge stoppa dem från att göra ett ordentligt försök att vända på steken men när Min Junlin, på lån från just R&F, sköt in 2-0 via stolpen på ett nytt fint distansskott en kvart in på den andra halvleken, och skyttekungen Eran Zahavi tveksamt vinkades av för offside när han trodde sig reducera minuten senare, så såg gästernas ansats ut att vara förgäves.

Trots att de inte saknade chanser, framförallt genom att upprepade gånger lyfta bollen in i den vidöppna ytan bakom Guizhous vänsterback Tang Xin, så lyckades kantoneserna inte omsätta dessa i mål och Guizhou höll undan till en imponerande seger. Samtidigt fick sig R&Fs jakt på en plats i nästa års AFC Champions League en rejäl törn.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s