Underhållande i Guangzhou

Två lag som skulle försöka greppa efter det sista halmstrået i jakten på en plats I nästa års AFC Champions League. Det var full fart från start och gästande Beijing Guoan som skapade de klara chanserna. Gästerna fick ett mål bortdömt när Song Boxuan, möjligtvis felaktigt, vinkades av för offside i sitt friläge i den femte matchminuten och med 25 spelade tvingades Cheng Yuelei att stäcka ut hela sin längd för att avstyra Zhang Xizhes långskott med fingertopparna. Guangzhou R&F hade stora problem med Guoans höga press men i den 29:e minuten tappade gästerna bollen på väg framåt och hemmalaget kunde ställa om snabbt genom Chen Zhizhao som spelade bollen till Eran Zahavi, fortsatte framåt och fick tillbaka den. Ensam med Yang Zhi gjorde Chen inget misstag utan placerade behärskat in ledningsmålet mellan benen på målvakten.
Målet gav R&F energi och man var nära att dubbla sin ledning redan i den 31:a minuten, Zahavi lyckades dock inget vidare med nicken utan bollen gick, via israelens axel, utanför stolpen. 2 minuter senare tog Guoan tillbaka initiativet och Cheng tvingades återigen visa sitt värde för hemmalaget när han avstyrde Jonathan Sorianos välplacerade frispark. Kort därefter spelade Guoan variant på ännu en frispark men det blev ytterligare en gång bara nästan för Guoan när Zhang Gongs kraftfulla avslut gick utanför. Gästerna hann även med några mindre kvalificerade chanser innan halvtidsvisslan ljöd men fick ändå gå till pausvila i underläge.

R&F kom ut och flyttade positionerna framåt istället för att slå vakt om ledningen. Satsningen gav nästan utdelning redan i den andra halvlekens första minut men Guoan lät sig inte avskräckas utan var nära att utjämna på ett inlägg innan klockan tickat upp till 48. Spelet var allt annat än ordnat utan matchen var vidöppen åt båda håll. R&F skapade mer på sju minuter än de gjorde under de första 45 och Guoan var även de fortsatt farliga. Zahavi var nära att utöka men stoppades av Yangs fina räddning efter 57 minuter. Trots R&F massiva uppryckning var ändå Guoans kvittering välförtjänt när den till slut kom efter att Soriano spelats igenom av Yu Dabao efter en timme.
Men huvudstadslagets lycka blev kortvarig för bara 8 minuter senare hittade Jiang Zhipeng en friställd Zahavi och CSLs skytteligaledare satte säkert dit sitt 25:e mål för säsongen.

Tillbaka i ledning föll så R&F till slut tillbaka och slog vakt om ledningen vilket fick matchen att se ut mer som i den första halvleken. Med skillnaden att Guoan nu hade svårt att omsätta spelövertaget i klara chanser. Det var helt enkelt för trångt i straffområdet för att hitta igenom och hemmalaget kune hålla undan till tre mycket viktiga poäng i en redan ytterst framgångsrik säsong. För Guoan var det ytterligare ett exempel på vad som blivit deras signum i år, underhållande offensivt men en ineffektivitet som resulterat i mycket mindre än de ofta förtjänat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s