Fördel Urawa halvvägs igenom ACL finalen

På grund av lite tekniskt strul missade jag de första tio minuterna av ACL finalens första möte och när jag väl fått ordning på sändningen så hade Urawa redan fått ett lika överraskande som viktigt mål efter att Rafael Silva huggit på en retur och satt värdlaget i en obekväm sits efter blott 8 spelade minuter. Lyckligtvis, för både Al Hilal och den neutrala åskådaren, så är the Reds inte ett lag byggt för att parkera bussen och det såg fortfarande ut att bli en kväll med högt underhållningsvärde. Hemmalaget hade inga som helst problem att ytor i farliga positioner men med storstjärnan Carlos Eduardo utbytt skadad efter bara 18 minuter och en storspelande Shusaku Nishikawa mellan stolparna för Urawa tog det ändå en halvtimme innan bollen nådde syriske landslagsmannen Omar Khribin som kunde skyffla in kvitteringen. Ett dominant hemmalag skapade sedan mer än nog med chanser för att fullborda vändningen men 1-1 stod sig ändå fram till pausvilan.

Saudierna fortsatte precis där de slutat och pressade sina gäster än längre ner i sina redan djupa utgångspositioner. The Reds kunde skatta sig lyckliga som höll undan under den andra halvlekens första kvart då mer än en sekvens som borde gett Al Hilal ledningen utspelades. Det enda som stod mellan dem och ett komfortabelt övertag på resultattavlan var Nishikawa och avsaknaden av Carlos Eduardo. Det blev en kamp mot klockan för att säkra det bästa utgångsläget till dubbelmötets andra halva och i slutändan drog japanerna det längsta strået och kan ta med precis vad lagkapten Yuki Abe innan matchen sa att de kommit för, ett kryss och minst ett mål, hem. Väl där väntar en helt annan uppgift för Al Hilal än vad de stod inför i lördags.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s