Intervju med Chonburi FCs svensk-thailändske Niran Hansson

Den här intervjun gjordes av Dale Farrington som driver Chonburi FCs inofficiella engelskspråkiga supporterblogg ”Screaming From Beneatch The Waves” och den engelska originalversionen finns att läsa här.

Kan du först berätta lite om din bakgrund?
Jag är 23. Föddes i Bangkok, Thailand, och flyttade till Stockholm när jag var 18 månader gammal. Jag började spela fotboll i en mindre lokal förortsklubb innan BPs akademi scoutade mig. Gick sedan igenom deras U15-, U17- och U19-lag innan jag fick mitt första proffskontrakt 2015.

Hur hamnade du i Chonburi?
Jag spelade varje vecka i Tero(Police Tero FC, reds. anm.) under Rangsan och mina insatser blev bättre för varje match. Jag tror det var då jag först väckte uppmärksamhet hos landslagstränaren och andra klubbar. Mitt kontrakt var utgående till säsongsslutet och jag hade några erbjudanden att ta ställning till. Anledningen till att jag skrev på för Chonburi var att jag sett så många unga spelare få chansen att spela och utvecklas här. Jag hoppas kunna göra detsamma.

Vad visste du om klubben innan du kom hit?
Jag visste att det var en stor klubb med en fin historia. På senare år har dom inte slagits om titeln men jag tror det beror på att fokus legat på att bygga upp klubben inifrån och jag är säker på att det arbetet kommer att ge resultat under de kommande åren. Det är en sovande jätte med många akademispelare på väg upp som kommer leverera mycket i framtiden och jag vill vara en del av den resan.

Har du funnit dig väl tillrätta?
Mycket väl. Jag uppskattar staden och dess lägre tempo jämfört med Bangkok. Havet och stranden är underbara och folket är fantastiskt.

Hur har försäsongen varit?
Försäsongen har varit hård, som de alltid är, men jag känner att vi är på att dit vi vill. Spelarna är i form och jag hoppas att vi kan fokusera mer på taktiken under resten av förberedelserna inför ligastarten. Personligen så handlar det fortfarande om att finna min plats bland nya lagkamrater och under en ny tränare men jag njuter av varje minut.

Vilka delar av ditt spel har du arbetat mest med på träningarna?
Vi har jobbat på fysiken och uthålligheten, men jag har även jobbat mycket med boll, att kombinera fysik och taktik.

Vad gillar du mest med träningarna?
Jag uppskattar att varje pass har tydligt fokus och att de alla resulterar i något vi ska använda i matcherna. Det betyder att vi går igenom allt taktiskt under passen.

Hur är träningen hos Chonburi i jämförelse med dina tidigare klubbar?
Som jag nämnde så har alla pass ett tydligt fokus, vilket inte alltid varit fallet i andra klubbar. De är korta och koncisa men det känns alltid som att man fått mer uträttat än på tretimmarspassen jag haft i andra klubbar.

Vilken av dina nya lagkamrater har imponerat mest på dig såhär långt?
Jag är väldigt imponerad av Worachit. Efter att ha spelat mot honom så visste jag att han är bra med bollen men efter att ha sett honom på nära håll och spelat med honom så ser jag att han är så mycket mer än en tekniker. Hans defensiva bidrag och positionsspel i kombination med hans hårda arbete överraskade mig verkligen. Hans intelligens och länkspel kommer att vara fundamental för vårt spel.

Var tycker du lagets styrkor finns, förutom i Worachit?
Jag skulle säga att de stora styrkorna ligger i den individuella kvalitén som finns i truppen. Med spelare som Lukian, Kroekrit och tidigare nämnda Worachit kommer vi alltid att hota på sista tredjedelen. Jag tror vi kommer skapa många chanser och diktera tempot i många matcher. Det blir viktigt att behålla balansen med speluppbyggnaden från backlinjen genom mittfältet så att det inte blir för riskabelt och vi istället exponerar oss bakåt.

Vilka är dina egna styrkor?
Jag är en central försvarare och mina styrkor är min snabbhet, organisationsförmåga och defensiva kvalitéer. Jag gillar att hjälpa mina lagkamrater i positionsspelet och i farliga sitationer genom att vara en ledare på planen och skrika instruktioner.

Och vilka delar av ditt spel vill du förbättra?
Jag vill förbättra mina offensiva kvalitéer, bli bättre i speluppbyggnaden och med bollen vid fötterna.

Vad är dina personliga mål med den kommande säsongen?
Jag hoppas bara på att få spela så mycket som möjligt och bidra till laget.

Har du något du vill säga till Chonburi-fansen?
Jag hoppas bara att få se så många av er som möjligt på matcherna och känna ert stöd i jakten på tre poäng. Var och en av er är viktig för oss och vi kommer visa det vid varje givet tillfälle.

Något mer att tillägga?
Jag uppskattar ditt (Dale Farrington, reds. anm.) initiativ med hemsidan och på sociala medier. Jag tycker det är ett jättebra sätt att skapa gemenskap för fansen. Fortsätt med det så ses vi snart igen. All lycka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s