Svenskkollen 2019, omgång 7

Amin Nazari, Ratchaburi Mitr Pohl, lyckades äntligen slå sig in i Marco Simones startelva men klev av med 20 minuter kvar vid ställningen 0-1 i vad som tillslut blev en 2-0-förlust hemma mot Chiangrai United. Förhoppningsvis räckte det ändå för att återta platsen som han gjort till sin fram till tränarbytet.

Niran Hansson, Chonburi FC, laget fick med sig en poäng från det mållösa mötet borta med Sukhothai men Niran har fortfarande att slå sig in i matchtruppen för första gången i sin nya klubb.

Kevin Sangsamanan, Chiangmai FC, den ordinarie matchen i omgång 7 som skulle ha spelats borta mot Buriram ställdes in. Officiellt angavs höga halter av PM2,5-partiklar i luften som anledning men de mätningar som visades vid tidpunkten backar inte upp den förklaringen. En mer trolig anledning är att hemmalaget ville få lite extra tid att förbereda sig för mötet med Beijing Guoan i AFC Champions League som skulle spelas några dagar senare. Istället så fick Chiangmai ändå spela derby mot systerklubben Chiangrai United när de andra klubbarna var lediga under nyårshelgen. Hemmalagets 6e match för säsongen som hade skjutits upp p.g.a. de bekräftat direkt skadliga luftföroreningarna som plågat nordvästra Thailand under en period. En kontroversiell match då 4 av Chiangmais startspelare fick plockas bort då de är inlånade, tillsammans med 6 andra, från just Chiangrai. En av de övriga inlånade spelarna är Kevin S. som dock inte stoppades från spel utan fick ta plats på bänken för första gången i sin nya klubb. Inte nog med det utan vikarierande målvakten Narit Taweekul skadade sig tidigt och Kevin fick göra debut 17 minuter in i derbyt. Det slutade med en hedersam 0-1-förlust men enligt rapporter stod den 19-årige svensken för en ganska skakig insats.

Elias Dolah, Port FC, toppmötet med delade serieledaren PT Prachuap i Bangkok blev allt annat än den tajta tillställning som väntats. Hemmalaget stod för årets insats i Thai League och svepte undan överraskningslaget med hela 5-0. Elias spelade som vanligt hela matchen stod för ännu en kanoninsats när hans backlinje i stort sett inte släppte till en enda målchans mot ligan hittills bästa anfallspar och prenumererar nu på platser i veckans lag i ligan.

Kevin Deeromram, Port FC, tajmingen såg ut att vara tillbaka när vänsterbacken stod för sin bästa insats för säsongen i storsegern mot Prachuap och dessutom slog till med årets andra mål. Bars ut på bår för andra gången på några dagar med 20 minuter kvar, precis som i matchen mot Trat, men det verkar som att det vid båda tillfällena rört sig om försiktighetsåtgärder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s