Svenskkollen 2019, omgång 9

Eftersom förra helgen var dedikerad till kröningen av Thailands nya regent så har det redan gått två veckor sedan omgång 9 spelades men eftersom hängmatchen från en tidigare runda mellan Chiangmai och Chainat som spelades i tisdags hade svenskintresse i form av Kevin Sangsamanan så fick rapporten vackert vänta för att inkludera även den bataljen. Därför blir också den unge målvakten först ut i veckans svenskkoll.

Kevin Sangsamanan, Chiangmai FC, fick se både bortamatchen mot Trat, där CMFC spelades ut och förlorade med hela 4-0, och 2-2 hemma mot Chainat från bänken.

Amin Nazari, Ratchaburi Mitr Pohl, spelade hela matchen och stod, precis som resten av laget, för en fin insats som dock tappade ledning till förlust 1-2 efter att flera avgörande, och tveksamma, domslut gått emot dem hemma mot regerande mästarna Buriram United.

Niran Hansson, Chonburi FC, behöll platsen på bänken och får därmed antas ha jobbat sig närmare startelvan. Det var dock ingen rolig kväll för Chonburi som föll tungt mot Nakhon Ratchasima som gjorde processen kort med gästerna och vann med 4-0 hemma i Korat.

Elias Dolah, Port FC, växer vidare in i kostymen som en av ligans främsta mittbackar och höll ihop försvaret ganska bra när ett Port med stora avbräck i form av skador och avstängningar ändå kom tillbaka från 2 underlägen och tog alla tre poäng genom 3-2 hemma mot Suphanburi.

Kevin Deeromram, Port FC, byttes ut på övertid när hans lag redan vänt på steken mot Suphanburi efter en mycket bra match av vänsterbacken. Ser ut att vara på väg tillbaka till fjolårets form och med det även till landslagssnacket.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s