Svenskkollen 2019, omgång 10

Kevin Sangsamanan, Chiangmai FC, på bänken när CMFC klarade 1-1 och tog en mycket viktig poäng, med god hjälp av gästande Bangkok Uniteds oförmåga framför mål och två matchavgörande och uppenbart felaktiga domslut som gick hemmalagets väg. Sättet man tar poäng i svåra matcher spelar nog ändå mindre roll för en klubb som är favorit att sluta på jumboplatsen i årets serie.

Amin Nazari, Ratchaburi Mitr Pohl, har spelat sig i form och tillbaka in i laget på riktigt och fullföljde sin andra raka match från start. Ratburi har det fortsatt ganska kämpigt men att hämta upp ett tvåmålsunderläge till 2-2 hemma mot svårslagna Sukhothai får ändå anses vara godkänt i en bottenstrid där varje poäng kan bli avgörande.

Niran Hansson, Chonburi FC, har sakta men säkert jobbat sig ut ur frysboxen och startade för första gången en match för sin nya klubb. Chonburis försvarsproblem är dock uppenbart djupa och systematiska och hemmamötet med Trat slutade med två tappade poäng efter att bortalagets Bireme Diouf fullbordade sitt hattrick med målet som betydde 3-3 i matchens sista skälvande sekunder. Niran förlorade visserligen nickduellen med Bireme vid det första målet men spelade hela matchen och kan knappast lastas för den röra som Chonburi varit och förblir defensivt med 26 insläppta mål på 10 matcher.

Elias Dolah, Port FC, felfri i en match där hans försvarslinje inte ställde på några stora prov och laget kunde befästa sin ligaledning genom att avfärda Chainat på bortaplan med 3-0. Elias har varit hela ligans kanske bästa försvarsspelare under den första tredjedelen av säsongen men det räckte tyvärr inte till en plats i landslagstruppen till Kings Cup i sommar. Fortsätter han på inslagen väg blir han dock omöjlig att förbise inom kort.

Kevin Deeromram, Port FC, kunde fokusera på anfallsspelet från sin ytterbacksplats och byttes ut efter 85 minuter, med ett alldeles strålande inlägg till Dragan Boskovics öppningsmål på kontot, i Port promenadseger i Chainat. Fick, precis som Elias, ett negativt besked angående landslagstruppen till Kings Cup i sommar men formkurvan pekar helt klart uppåt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s