Inför Thaileague 1, 2020. Lag 13-16

Den långa, smärtsamma väntan är över och avsparksveckan för 2020 års T1 är äntligen här. Det sedvanliga upp- och nedflyttningskaoset är avslutat, tillsammans med det lika kaotiska fenomen som är det thailändska transferfönstret. Det är alltså dags för en titt på årets deltagare för att reda ut vad vi kan förvänta oss av lagen. Först ut min bottenfyra:

13. Trat FC

En mycket imponerande säsong som nykomling i högsta serien slutade med en plats i mitten av tabellen men sedan dess har laget tappat en del tunga namn, framförallt då T1-skyttekungen Lonsana Doumbouya som flyttat till den kinesiska andraligan, och riskerar att stå inför en klassiskt ”tuff andra säsong”. Vad de dock inte tappat är fördelen av en hemmaplan, placerad långt ifrån närmsta ligamotståndare och som håller stora bortaföljen borta eller ”Prince” Adefola Durosinmi. De har dessutom fått in en habil ersättare till Doumbouya i form av den gamle allsvenske brasseprofilen Ricardo Santos och hämtat in några intressanta namn från andra ligor inom ASEAN regionen vilket torde vara tillräckligt för att klara nytt kontrakt, om än med knapp marginal.

Håll ett öga på: Prince Fola

 

14. Police Tero FC

Tvåa i T2 förra säsongen och har behållit stommen av spelare samt fått in några hyfsade namn. Kommer inte lägga sig platt i vad som ser ut som ett getingbo i vardande kring strecket men jag förutspår ändå att de trillar tillbaka ner i andraligan i slutändan.

 

Håll ett öga på: Arthit Boondjinda

 

15. Suphanburi FC

Slutade på nedflyttningsplats förra året men fick en gratisbiljett tillbaka in i T1 efter att PTT Rayong hoppas av. De stora värvningarna föll inte väl ut och under vinterfönstret har man jobbat annorlunda genom att framförallt använda ASEAN-kvoten till max. Om bitarna faller på plats skulle det kunna gå vägen igen men det kommer bli väldigt tufft att överleva ännu en gång.

Håll ett öga på: Felipe Amorim

 

16. Rayong FC

Knep den sista uppflyttningsplatsen från T2, trots en rungande 7-0-förlust mot Police Tero på säsongens allra sista dag, eftersom Sisaket bara nästan klarade av att hämta upp ett 12-poängs avdrag men till slut saknade 2p för att slå sig in i topp 3. Rayong ersätter i viss mån då lokalkonkurrenterna PTT som avslutade seniorverksamheten och drog sig ur T1 i slutet av 2019. Förutsättningarna är dock inte alls lika bra som för PTT under deras första och sista säsong. Transferaktiviteten är föga imponerande när man hämtat in en ny anfallslinje där T1-veteranen Bireme Diouf ansluter som affischnamn från Trat och Ajax-produkten Leandro Resida en andra chans i thailändsk fotboll efter hans slätstrukna säsong i Chainat. Kan i bäta fall bara hoppas på att kämpa för sin överlevnad.

Håll ett öga på: Leandro Resida

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s