Svenskkollen 2020, omgång 1

Eftersom Amin Nazaris sydostasiatiska äventyr nu fortsätter i Malaysia och Kedah FA, Rasmus Jönssons dito redan är ett avslutat kapitel och Kevin Sangsamanans klubbadress just nu verkar lite otydlig så är det bekräftade svenska deltagarantalet i årets T1 för tillfället reducerat till tre spelare. Lättare att övervaka, men lite tråkigare att följa. Oavsett så är det inget att göra åt och här är den allra första svenskkollen anno 2020:

Niran Hansson, Chonburi FC, var utanför truppen när Chonburi bekvämt premiärbesegrade nykomlingen Rayong FC med 2-0. Lite förvånande och oklart varför Niran saknades.

Elias Dolah, Port FC, efter en svajig försäsong var Elias tillbaka till sitt vanliga stabila jag när det åter var skarpt läge och spelade hela Ports övertygande seger med hela 4-1 hemma mot Nakhon Ratchasima i premiären. Kunde blivit något mål till i baken men totalt sett en relativt lugn och bra dag på jobbet för landslagsmannen.

Kevin Deeromram, Port FC, har återigen dragits med vissa skadeproblem och även omgärdats av vissa flyttrykten under försäsongen men startade och spelade 72 minuter innan han klev av vid ställningen 3-1 i segern mot Korat. Var framförallt ett ständigt hot framåt och inblandad i flera farligheter. Precis som för Elias Dolah en mycket bra start på säsongen som förhoppningsvis inte blir lika sönderryckt som den förra av ytterligare skador.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s